My status
Magyar ˇ
 

Rezervátum Ivópataka

Ivói Vadaspark Ivópataka

HOGY TALÁLSZ IDE

Az IVÓ VADASPARK Székelyudvarhelytől kb. 30 km-re található, a Madarasi Hargita aljában. A 2007-ben megnyílt Vadaspark célja a Romániában és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel háromszáz hektáros területen gím- és dámszarvasokat, muflonokat és őzeket csodálhatnak meg a látogatók.

Az Ivói Vadaspark Erdély szívében helyezkedik el, 320 hektárnyi területen. Hargita megyében található, Ivó falu melett, Székelyudvarhelytől 30 kilóméterre. Állatállományunk gím és dámszarvasból, őzből, muflonból és vaddisznóból áll.
Célunk az, hogy a lehető legnagyobb szabadságot biztosítsuk állatainknak - így természetes környezetükben fejlődhetnek.
Büszkék vagyunk arra, hogy Erdély, természeti erőforrások tekintetében, a mai napig Európa egyik legérintetlenebb része, ezért mi is célunknak tekintjük a természetbarát gazdálkodást és a környezetvédelmet. Kis változtatásokat leszámítva (a park megközelítését szolgáló út rendbetétele, túraösvények kialakítása) a parkjaink természetes flórája és faunája érintetlen. Felismertük, hogy az általunk nevelt állatok egészsége milyen szoros kapcsolatban van a környezetükkel, ezért parkunk területén minden tekintetben támogatjuk a biodiverszitást
Állatainkat az emberi környezettől távol, természetes élőhelyükön tartjuk így minimális az emberi kontaktus. Mivel természetes környezetükben élnek, nem szorulnak táplálékkiegészítőkre vagy hormonkezelésre. Kizárólag természetes, a park ketrületén is megtalálható táplálékot fogyasztják. Ez a stresszmentes környezet ideális állattenyésztésre, hisz a természetes tápláléknak, az emberi beavatkozás hiányának és a szabad mozgástérnek köszönhetően az állatok egészségesek lesznek.
Jöjjön el ön is, és fedezze fel parkjaink vadvilágát! Vegyen részt gyalogtúrán, járja be lóháton - élményeit megörökítheti fotókon-filmeken. A túrázás és parklátogatás minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást nyújt. Bővebb információ érdekében, kérjük vegye fel a kapcsolatot csapatunkal. 

KAPCSOLAT

Cím: Fő út 134. Szám

+40742156971

parcul.de.animale.salbatice.ivo@t-i.ro

Add meg az indulási helyet!

MI VAN A KÖZELBEN

MILYEN AZ IDŐJÁRÁS

Hőmérséklet most:

időjárás ma

időjárás holnap

időjárás holnapután

     Máréfalvi Turisztikai Információs Iroda

 

      Székelyföld - Hegyalja kistérség - Máréfalva 450 szám

      Telefon: 0266 245 170; E-mail: office@kapuinfo.ro

       Nyitvatartás: hétköznaponként: 8:00-18:00


Munkatársak

Madaras Csilla Hajnal

Irodavezető

 

0733 683 254

Fancsali Hajnalka

Turisztikai Ügynök

     

0732 139 261

Kapuinfo © 2012. Minden jog fenntartva.