My status
Romana ˇ
 

Rezervaţie naturală Izvoare

Parcul de animale sălbatice Ivo Izvoare

CUM AJUNGI AICI

PARCUL DE ANIMALE SĂLBATICE IVÓ are misiunea de a contribui la o mai bună întelegere a lumii animalelor sălbatice si de a inspira apropierea omului de natură.

Parcul se află la cca. 30 km de oraşul Odorheiu Secuiesc, la poalele Munţilor Harghita. Parcul se extinde pe o suprafaţă de 300 hectare, găzduind mai multe specii de animale sălbatice cum ar fi cerbul comun, cerbul lopătar, muflonul şi căprioara.

Din cauza poluării mediului animalele sălbatice sunt din ce în ce mai exilate din habitatele naturale. Aceste diverse specii din Munții Carpați care aveau o bogată  faună, au căzut victima nepasării omului.  
Parcul de animale sălbatice din Izvoare, județul Harghita se găsește în inima Carpaților Orientali. Scopul acestuia este de a restaura mediul natural al acestor animale, cândva forfant în zonă.
În acest peisaj pitoresc avem ocazia de a zări căprioare mândre, cerbi nobili, și putem întâlni urmele șiretului mistreț. Parcul de animale sălbatice redă atmosfera  unei erei vechi, era în care animalele sălbatice nu erau tulburate de despăduriri și construcțiile rutiere. Acest parc de animale nu este o grădină zoologică sau o fermă. Dinpotrivă, acesta recrează mediul natural al acestor animale,  un loc unde foștii stăpâni ai Carpaților se pot dezvolta neamenințați de activitatea umană și de pradatori.

CONTACT

Adresă: Str. Principală, Nr. 134

+40742156971

parcul.de.animale.salbatice.ivo@t-i.ro

Întroduce adresa ta de pornire!

CE GĂSEŞTI ÎN APROPRIERE

CUM E VREMEA

Temperatura acum:

vremea azi

vremea mâine

vremea poimâine

      Centrul de Informare Turistică

 

       Ţinutul Secuiesc - Microregiunea Hegyalja  - Satu Mare 450  

        E-mail: satumarehr@gmail.com

       Program: în cursul sâptămânii8:00-18:00


Echipă

Sim Mria


0732 139 261

Fancsali Hajnalka

     Agent turistic


      0732 139 261

Kapuinfo © 2012. Toate drepturile rezervate