My status
Magyar ˇ
 

Ivópataka 

« KEZDŐLAP
KERESS
 

Ivó leírása

IZetalaka községhez tartozik, tőle 12 km-re fekszik, az Ivó-patak völgyében, a Központi-Hargita nyugati előterében, 750-800 m magasságban.

A völgyi tanya a zeteváraljai eltérőtől a Madarasi-Hargitára vezető erdőkitermelő út mentén közelíthető meg. Székelyudvarhelytől 25 km-re található. Az ivói tanyavilág fenyőerdőkkel borított hegyláncok között, az Ivó és a Súgó patakok mentén, a Hargita hegy lábainál épült ki.

A táj adottságai lenyűgözőek és lehetőséget adnak kirándulásokra, túrázásokra, erdei gyümölcsök gyűjtésére, halászatra, vadászatra. Az erdei utak hálózata igen terjedelmes. Az egykori tanyasi funkciókat ma a "második lakás" (szabadidő központ és magaslati üdülőhely, hétvégi házakkal) váltja fel: sok Udvarhely vidéki és székelyudvarhelyi lakosnak van itt üdülő- és hétvégi háza. Turisták által közkedvelt üdülőközponttá nőtte ki magát. Nyáron és télen egyaránt remek kirándulóhely. Kevés lakossága van ,akik szétszórt falusi házakban élnek. Az ott lakó házak közé egyre szaporodnak a panziók, kulcsosházak és a székelyudvarhelyi, csíkszeredai, marosvásárhelyi stb. emberek hétvégi házai, kik menekülve a nagyvárosok zajától, próbálják fellendíteni a turizmust, és ez által kiépíteni, megerősíteni a vidéket, és talán egy magyar turisztikai és síparadicsomot létrehozni.

Forrás: www.szk.ro

     Máréfalvi Turisztikai Információs Iroda

 

      Székelyföld - Hegyalja kistérség - Máréfalva 450 szám

      E-mail: satumarehr@gmail.com

       Nyitvatartás: hétköznaponként: 8:30-15:30


Munkatársak

Simó Mária

 

0732 139 261

Kapuinfo © 2012. Minden jog fenntartva.