My status
Magyar ˇ
 

Úticélok 

« KEZDŐLAP
KERESS
 

Isten hozta a székelykapuk földjén

A székely ház mértékadó dísze és koronája a székely kapu, melyet valósággal családtagjának tekint a gazda. Levágja az erdő fáját, de az elpusztult élet helyében újat teremt, mert a székely kapu tényleg él, és részt vesz mindennapi küzdelemes életének vérkeingésében; élővé válik azáltal, hogy a székely a lelkét leheli belé, amikor kifaragja, és Isten nevét vési rá szelíd és áhitatos betűkkel ...   (Nyírő József)

Látogassa meg településeinket, ismerje meg szokásainkat, hagyományainkat és vigye hírét Székelyföldnek.

Desághátja

Az azonos nevű hegyi patak völgyfőjében kialakult tanyavilág, Templombükk alatt. A szétszórt település 800-900 méter magasan fekszik a Hargita-hegység vulkáni fennsíkján. Még több Desághátja (Deșag)

Fenyéd

Fenyéd, Székelyudvarhely peremközsége, tőle 5 km-re a Nagy-Küküllő és a Fenyéd-patak összefolyásánál fekszik. Még több Fenyéd (Brădeşti)

Ivópataka

Ivó Zetalaka községhez tartozik, tőle 12 km-re fekszik, az Ivó-patak völgyében, a Központi-Hargita nyugati előterében, 750-800 m magasságban. Még több Ivópataka (Izvoare)

Küküllőkeményfalva

Küküllőkeményfalva Székelyudvarhelytől 12 km-re, Gyergyószentmiklós irányában fekvő település. Még több Küküllőkeményfalva (Târnovița)

Libán

Libán Székelyudvarhelytől 35 kilométerre található. Még több Libán

Máréfalva

Máréfalva Székelyudvarhelytől 7 km-re északkeletre fekszik. A falu jellegzetessége a 170 db. díszes székelykapu. Még több Máréfalva (Satu Mare)

Sikaszó

Sikaszó Zetelakától 20-km a Gyergyói úton érhető el, 850 méterre a tengerszint felett. Még több Sikaszó (Șicasău)

Székelyvarság

Székelyvarság Hargita megye legnagyobb szórványtelepülése, amely kb. 77 km2-en a Nagy-Küküllő forrásvidékén fekszik tengerszint felett 800-900 m-re. Még több Székelyvarság (Vărşag)

Zetelaka

Zetelaka, Székelyudvarhelytől 12 km-re északkeletre a Nagy-Küküllő völgyének felső, hegyvidéki szakaszán fekszik. Még több Zetelaka (Zetea)

Zeteváralja

A szép házakból álló és a zetelaki víztározóról elhíresült Zeteváralja, Székelyudvarhelytől 17 km-re északkeletre, Zetelakától 6 km-re fekszik. Még több Zeteváralja (Zetea Subcetate)

     Máréfalvi Turisztikai Információs Iroda

 

      Székelyföld - Hegyalja kistérség - Máréfalva 450 szám

      E-mail: satumarehr@gmail.com

       Nyitvatartás: hétköznaponként: 8:30-15:30


Munkatársak

Simó Mária

 

0732 139 261

Kapuinfo © 2012. Minden jog fenntartva.